Namibië eigen ervaring

Namibië eigen ervaring

  • € 4995

  • Heen- & terugvlucht

  • per persoon

Vraag een offerte aan

Over deze reis

Als ik Namibië in enkele termen moet omschrijven : 

Fe-no-menale landschappen - ongelooflijke rust en stilte - puur natuur – fantastische lodges - unieke bevolking – veilig – heerlijke keuken … ik zou kunnen blijven doorgaan !

Wat ook vaak in mijn gedachten kwam tijdens deze rondreis : dit is werkelijk “the middle of nowhere”.  Maar wàt een ervaring om je te bevinden op plaatsen waar je soms uren geen levende ziel treft !  Bijna niet denkbaar, maar in Namibië absolute werkelijkheid.

Zelfs de zogenaamde ‘steden’ zoals Swakopmund verbaasden me, zo klein, zo dunbevolkt, zo rustig !  Als je denkt na urenlang rijden in de drukke bewoonde wereld terecht te komen, heb je het mis.

We gingen jullie voor op deze prachtige natuurreis.  


Er zijn diverse manieren om dit land te bezoeken.  Alles hangt af van de tijd die je kan vrijmaken, en hoe avontuurlijk je bent aangelegd.

De snelste en comfortabelste manier is als fly-in. Het land beschikt over tal van airstrips nabij de bezienswaardigheden en de lodges, zodat je met kleine vliegtuigen vlot komt waar je moet zijn. 

Een fly&drive biedt je de vrijheid om het onmetelijke land te doorkruisen, al betekent dit ook voldoende vroeg vertrekken om de ellenlange gravelroads te trotseren en voor het donker op je volgende bestemming aan te komen.  En telkens opnieuw word je positief verrast door de unieke ligging van de lodges.

Ook bieden we begeleide groepsreizen aan naar Namibië.

Wij opteerden voor een fly&drive, van lodge naar lodge, in een robuuste en betrouwbare 4x4 mét reservewiel, want dat komt wel van pas.

Voor deze reis deden we beroep op onze partner Travel Sensations, die zorgde dat alles perfect geregeld was.   Een zorgvuldig uitgestippelde route, rekening houdend met de weersomstandigheden, een uitgebreide en persoonlijke briefing aan het begin van de reis en noodnummers voor het geval we assistentie nodig hadden.

Namibië - the middle of nowhere

wegen in de middle of nowhere

Namibië is niet zozeer de ultieme wildlife-bestemming. De safarimogelijkheden zijn er zeker, maar zijn niet van het genre Kenia of Tanzania. Een zoektocht naar wild is dus nooit het primaire doel van een rondreis door dit land, al kom je onderweg wel mogelijk oryxen,  zebra’s, kuddes springbokken en als je geluk hebt, woestijnolifanten tegen. 

Wie naar Namibië reist, doet dat in de eerste plaats voor de fenomenale landschappen, en ook de traditionele cultuur van de Himba's, Herero's, Bosjesmannen,… de diverse bevolkingsgroepen van Namibië. De Himba's lieten het moderne leven volledig aan zich voorbijgaan en lopen nagenoeg naakt rond met hun kenmerkende sieraden.  Ze besteden dagelijks uren aan het insmeren van het eigen lichaam met geitenvet, kruiden en oker. De Himba vrouwen worden vaak de mooiste vrouwen ter wereld genoemd. De Herero bevolking wordt getypeerd door hun kleurrijke en Victoriaans getinte klederdracht, na de overheersing van Duitsland.  Volledig verschillend van uiterlijk, maar deze stammen leven perfect in harmonie met elkaar.

Dag 1 & 2           BRUSSEL – ADDIS ABEBA – WINDHOEK                         

Vertrek met Ethiopian Airlines in economy class naar Addis Abeba en verder naar Windhoek. Aankomst & onthaal door de lokale agent die ons naar Windhoek brengt voor de pickup van onze huurwagen (Toyota Fortuner 4x4).  Na een uitgebreide briefing van de wagen rijden we (links rijden!) naar ons eerste hotel Windhoek Luxury Suites om even te akklimatiseren. 

We hebben een afspraak met onze lokale correspondent die samen met ons het roadbook overloopt, en ons de nodige info en tips meegeeft. 

Vrij avondmaal.  Er zijn heel wat gezellige restaurants in de buurt, de hotelreceptionist maakt je graag wegwijs.

Met zijn weelderige groene tuinen en luxueuze designkamers biedt Windhoek Luxury Suites (1 nacht) luxe en rust in het hart van de Namibische hoofdstad.

Dag 3    WINDHOEK – REGIO SESRIEM (B, D)

Na een goede nachtrust maken we een stop in de supermarkt en vullen onze koelbox met picnic voor onderweg. Start van onze roadtrip, richting Sossusvlei, zuidwaarts.  We merken al heel snel dat we de bewoonde wereld helemaal achter ons laten. Nagenoeg geen tankstations, geen cafés, niemendal.  Welkom in Namibië !

Een prachtige panoramische route op pure gravelroads brengt ons via Spreetshoogte in de late namiddag in de Namib Naukluft Park waar we verwacht worden in onze eerste lodge Desert Homestead Lodge.   

Het is heerlijk aankomen in deze lodge waar ons een prachtige zonsondergang staat te wachten tijdens het diner op het mooie terras.

De DESERT HOMESTEAD (2 nachten) ligt op ongeveer 30 km ten zuiden van Sesriem aan de C19. Het is een geweldige uitvalsbasis om de hoge duinen van de Sossusvlei te ontdekken. De 20 chalets van DESERT HOMESTEAD zijn eenvoudig maar comfortabel. Vanop de mooie terrassen geniet je van het prachtige uitzicht op de omliggende bergen.


Desert Homestead Lodge

Dag 4    NAMIB NAUKLUF NATIONAL PARK     (B, D)

Vandaag beleven we één van de hoogtepunten van Namibië.   We komen bij zonsopgang aan bij de beroemde duinen van Sossusvlei om zo de warmste temperaturen te vermijden. Je komt terecht in een majestueuze zandzee, die zich uitstrekt over 300 km langs de kust van Namibië, en tot 15 km in het binnenland reikt. 

Aan de ingang nemen we de shuttlebus die ons door het zand tot dicht bij de must-sees brengt. Zelf rijden kan ook, maar dan moet je al behoorlijk behendig zijn om je 4x4 door het zand te krijgen. Wij kiezen het comfort.

Aangekomen in de vallei kan je alleen nog te voet verder.

Het landschap is zo verbazend mooi dat het moeilijk is om niet voortdurend te stoppen om foto’s te nemen.  Het schouwspel van de zon en schaduw op de duinen zo vroeg op de dag is een droom voor fotografen.  We beklimmen enkele van de meest iconische duinen zoals Dune 42, Big Mama en Big Daddy, en markeren onze eigen voetafdrukken in het Namibische zand.  Aan de voet van de duin Big Daddy ligt Deadvlei, wellicht één van de meest gefotografeerd plekken van Namibië.  Deadvlei is een uitgedroogd meer, gedecoreerd met de griezelige takken van gefossiliseerde bomen.

 

Sossusvlei en Deadvlei

Dag 5    SESRIEM – SOLITAIR – SWAKOPMUND            (B)

Vertrek richting Swakopmund, een rit van ca. 6 uren. Halte in Solitaire, waar je je precies op route 66 waant.  Hier vind je het enige tankstation tussen Sossusvlei en de kust bij Walvisbaai. Bij het benzinestation bevindt zich een kleine winkel en restaurant, waar ze heel lekkere appeltaart verkopen. Een absolute aanrader! Verder naar Swakopmund. In deze kleine badplaats aan de Atlantische Oceaan, een vroegere Duitse kolonie, heerst er nog steeds de sfeer van vroeger. Het is er aangenaam rondslenteren.  Grappig om plots een kudde parelhoenen de straat te zien oversteken.  Een namiddag strand kan ook, al is de watertemperatuur nogal uitdagend.  Er zijn tal van gezellige restaurants om uit te kiezen.   

Swakopmund Luxury Suites (2 nachten) ligt in het hart van Swakopmund, op slechts 1 km van Palm Beach, en biedt accommodatie met airconditioning en gratis WiFi. De kamers zijn luxueus en beschikken over alle comfort, zelfs een koffiezetapparaat. 

Dag 6   SWAKOPMUND            (B, L)

Vertrek naar Walvisbaai, een plek waar de gigantische duinen tot aan de zee reiken.  Daar gaan we aan boord van een catamaran voor een excursie van een volledige dag.  Op de boot worden we verwend met lekkernijen en worden we van begin tot einde geëntertaind door de kapitein en zijn team die ons laten kennismaken met Kaapse pelsrobben en flamingo’s die aan boord komen, een fantastische belevenis !  

Na de middag gaat het verder naar Sandwich Harbour, met een 4x4 verken je dit unieke natuurgebied, gelegen tussen de Atlantische Oceaan en het woestijnachtige binnenland. Je kan er ook quadrijden met een goeie portie adrenaline.

Alweer een top-dag !


Walvisbaai

Dag 7    SWAKOPMUND - DAMARALAND         (B, D)

Vandaag staat er een lange rit op het programma: via Cape Cross en Uis, een oude mijnstad, bereik je Damaraland. Deze niet te missen etappe fascineert door de merkwaardige vegetatie en wonderlijke rotsformaties. De landschappen zijn prachtig. Bezoek op eigen houtje aan Twyfelfontein, Unesco Werelderfgoed, een vallei met vele honderden prehistorische rotstekeningen.  Aankomst in Twyfelfontein Adventure Camp, verbazend mooi geïntegreerd in de natuur.  De chef verwent ons met een heerlijke 'braai'.  

Genesteld in de glooiende rotsblokken van een granieten rotsformatie in de vallei van de Huab-rivier heeft Twyfelfontein Adventure Camp (1 nacht)  de perfecte locatie om Damaraland te verkennen. 

Dag 8   DAMARALAND              (B, D)

In de ochtend kan je met de gids van Twyfelfontein Adventure Camp op zoek gaan naar de woestijnolifanten (op voorhand te boeken en ter plaatse te betalen). Damaraland lijkt op het eerste gezicht een rotsachtige woestijn waar overleven onmogelijk lijkt. Toch leven er in dit gebied “woestijnolifanten. Ze hebben veel minder water nodig dan de normale Afrikaanse olifant en ze kunnen grotere afstanden afleggen. Je kan een bezoek brengen aan het “Versteend Woud” waar je een 50-tal boomfossielen van naar schatting 260 miljoen jaren oud kan zien. Aankomst en avondmaal in Palmwag Lodge.  Ideaal om even tot rust te komen in deze prachtige oase, en te genieten van een heerlijk diner.

Palmwag Lodge (1 nacht)  is één van de eerste lodges van Namibië en ligt aan de rand van de 45.000 hectare grote Palmwag-Concessie in het noordwesten van Damaraland. De tuin is een aantrekkelijke groene oase met palmbomen in het verder dorre landschap van Damaraland. 

Palmwag Lodge

Dag 9    DAMARALAND – KAOKALAND             (B, D)

Ontbijt en rit van ongeveer 3u  naar Opuwo met een korte stop in het dorpje Sesfontein. Aankomst in Opuwo was verrassend. Plots kwamen we in een bewoonde wereld.  Modern geklede jongeren, halfnaakte himbavrouwen, herrero's, een verrassende mix van volkeren die elkaar respecteren.   We komen aan in Country Lodge in Kaokaland. Vrije namiddag in de lodge om te genieten van het prachtige infinity-pool met schitterend uitzicht. Je kan heel wat excursies met de lodge zelf ondernemen.  

Opuwo Country Lodge (2 nachten) is gelegen op een heuveltop op het noordwesten met een adembenemend uitzicht over een vallei met prachtige zonsondergangen en biedt 360° uitzicht op de omgeving. 

Dag 10  KAOKALAND – EPUPA FALLS of HIMBA EXCURSION  (B,D)

Vandaag is een nieuw hoogtepunt van onze reis : bezoek aan een authentiek himba dorp. (optioneel, ca. 710 NAD, 2 à 3 uren)   Je kan vragen stellen, interactie en foto's maken van een van de laatst overgebleven nomadische stammen van Afrika, terwijl de gids vertaalt en uitleg geeft over de Himbas ingewikkelde tradities, gewoonten en overtuigingen.  Een bijzonder leerrijke ontmoeting.

Een andere mogelijkheid is een begeleid bezoek aan Epupa falls.  (optioneel, ca. 2070 NAD, daguitstap). De Epupa Falls worden gevormd door een serie watervallen over een lengte van 1,5 km waarbij het water gemiddeld 60 meter naar beneden valt. De watervallen liggen in de Kunene Rivier in het westelijke deel van Kaokoveld. Die ligging geeft direct het unieke van de watervallen aan. Het Kaokoland is droog, maar te midden van die droogte is er opeens die hoeveelheid neerstortend water. Rondom de rivier is het overigens wel groen en weelderig begroeid.

Bezoek aan het himba dorp

Dag 11   KAOKALAND – HOBATERE      (B, D) 

Vertrek naar Hobatere Lodge, een rit van ca. 2.5 uren. In de late namiddag kunt u optioneel deelnemen aan de activiteiten die door de lodge georganiseerd worden.  wij kozen voor een sundowner game drive. 

Hobatere Lodge (1 nacht)  is gelegen op een privé concessie in het noordwesten van het land. Zes gezellige chalets (Rondawels) en zes comfortabele, aangrenzende kamers (bungalows) zorgen voor een aangenaam verblijf. Hobatere Lodge wordt volledig aangedreven door zonnepanelen. 

Vanaf de 'poort' waar je het domein binnenkomt, is het nog 20 km rijden tot de lodge, en dit is een gamedrive op zich.  Een lekke band onderweg zorgde voor wat extra animo en uitdaging, maar maakte ons weer een ervaring rijker.

Dag 12 HOBATERE -  ETOSHA NP          (B,D)

Vertrek naar het Etosha National Park.  Je doorkruist met je eigen wagen het National park vanaf de Galton Gate tot aan de Anderson Gate (+/- 200 km).  Op deze route tref je meerdere waterplekken aan waar je tal van wild kan spotten als je de tijd ervoor neemt. Uitstappen is enkel toegelaten op de twee stopplaatsen die voorzien zijn.

Etosha Oberland Lodge (2 nachten) ligt op 10 km ten zuidoosten van Anderson Gate en is gelegen in een 5000 ha groot privé wildreservaat dat een 10 km lange grens deelt met het beroemde Etosha National Park. De lodge kenmerkt zich door luxe en veel privacy. Het hoofdgebouw is omgeven door grote, eeuwenoude mopane bomen in een wilde, maar parkachtige omgeving. Bij het binnenkomen van de lobby met de bar en de ruime zithoeken, wordt het oog door het open gebouw naar de uitgestrekte savanne getrokken, waar vaak genoeg meteen de eerste dieren kunnen worden gespot. Ook het grote overloopzwembad biedt een fantastisch uitzicht op de open vlakte voor de lodge en de twee waterholes.

oberland

Etosha Oberland Lodge

Richtprijs (o.v.v. beschikbaarheid en vluchtprijzen)

prijs op basis van2 personen

januari - juni
€4.995 pp


juli - november
€5.910 ppPraktisch

Praktisch

Inclusief

- De internationale vluchten met Ethiopian in economy class (Q-klasse of H-klasse)
- Overnachtingen in de vermelde hotels (of gelijkwaardig) in DBL Room
- huurwagen Toyota Fortuner 4x4 van aankomst tot vertrek
- extra bestuurder en GPS inclusief
- De vermelde maaltijden (B= ontbijt, L= Lunch, D=Avondmaal)
- Meet & Greet en overhandiging reisdocumenten bij aankomst
- Marine & Desert Excursion in Walvisbay
- Reisgids
- Roadbook

Exclusief

- De niet vermelde maaltijden
- Optionele activiteiten en toegangsgelden voor nationale parken
- De bijkomende verzekeringen (annulering en bijstand)
- De persoonlijke uitgaven:   de dranken – de fooien – benzine voor de wagen

  • Travel Sensations

  • De voorgestelde reis kan onderhevig zijn aan wijzigingen in het programma en/of aan de prijs. Gelieve je te wenden tot je reiskantoor voor een volledige offerte op maat.

Namibië eigen ervaring

Namibië eigen ervaring

  • € 4995 per persoon

Vraag een offerte aan
 helpt je graag verder
 helpt je graag verder

helpt je graag verder

Inter-sun Reizen

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Staatsbaan 8 a
9870 Zulte