Hoogtepunten van Portugal

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Ontdek het veelzijdige landschap van Portugal, op een klassieke rondreis van noord naar zuid: van Porto naar Lissabon, de twee belangrijkste steden van West-Portugal, gedomineerd door de twee grote rivieren, de Douro en de Taag. De hoofdstad Lissabon is een kosmopolitische metropool met een rijk cultureel leven en tal van interessante musea. Porto is een serieuze rivaal, vooral op het vlak van handel en industrie. De meeste andere plaatsen zijn veel kleiner, variërend van vissersdorpjes langs de Atlantische Kust tot kleine middeleeuwse dorpjes in het ongerepte binnenland.
 

Jouw reisschema

Dag 1

Vlucht Brussel - Lissabon

Je gaat met de taxi/openbaar vervoer naar je hotel. Je verblijft hier 2 nachten in een hotel naar keuze. De rest van de dag kan je alvast kennismaken met het prachtige Lissabon.
 

Dag 2

Lissabon, hoofdstad aan de Taag

Niet alleen de ligging aan de rivier de Taag bepaalt de heel aparte sfeer van Lissabon, ook het feit dat deze stad op verschillende heuvels is gebouwd: van overal heeft u prachtige panorama's en verrassende uitkijken op de Taag. Door stijgende en dalende straten, via talloze trappen en met de leuke trammetjes en liften komt u van de ene wijk in de andere. Lissabon heeft misschien niet de grootste musea zoals Parijs en Londen, maar heeft wel kunst en andere verzamelingen die u nergens anders vindt: het Fado-museum, het Berardo museum, het Museo Calouste Gulbenkian en het Museo Nacional de Azulejo.
 

Dag 3

Sintra, Koninklijke Luister- en Sprookjeskastelen

Je haalt je huurauto af en rijdt richting Sintra, gelegen in een paradijselijke bosrijke omgeving en ideaal om tijdens de zomer wat afkoeling te zoeken, net zoals vroeger koningen en rijke burgers deden: de oude quintas, paleizen en weelderige tuinen zijn hiervan de stille getuigen. Je gaat verder richting Obidos, een schilderachtig dorp beschermd door het 12de eeuwse kasteel, nu Pousada. Je verblijft 2 nachten in Alcobaça, in hotel Vale d'Azenha of Solar da Cerca do Mosteiro.
 

Dag 4

Alcobaça, Batalha en Tomar: centra van religie en cultuur

Alcobaça staat gekend voor zijn unieke kloosterkerk, de grootste van Portugal, met de graftomben van koning Pedro I en Ines de Castro. Batalha is met het immense dominicanenklooster een meesterwerk van de Portugese late gotiek en Manuelijnse-sierkunst. Een bezoek aan deze monumentale kloosters zijn een must en terecht Unesco Werelderfgoed. Tomar is niet alleen bekend voor zijn Convento de Cristo, maar ook voor zijn "Festas das Tabuleiros", gesticht door de Tempeliers.
 

Dag 5 tot 6

Bucaço en Porto: nostalgie aan de Douro

Richting Porto kan je onderweg halt houden in Bucaço, één van de grootste bossen van Portugal. Je verblijft 2 nachten in Porto in een hotel naar keuze. Porto was al in de 14de eeuw een belangrijke haven- en handelsstad. Talloze historische gebouwen getuigen van een roemrijk verleden. Ribeira is het kloppende hart van het historische centrum met de oever aan de Douro waar zich niet alleen tal van restaurantjes en cafeetjes bevinden, maar ook de beroemde wijnkelders in de wijk Vila Nova de Gaia.
 

Dag 7

Bom Jesus en Guimarães, eerste hoofdstad van Portugal

Op een steenworp van Braga, de "hoofstad van de Barok", kan je de bedevaartskerk Bom Jesus do Monte bezoeken met haar gigantische barokke trap. Verder naar Guimarães, een van de aantrekkelijkste plaatsjes van Noord-Portugal: dankzij zijn grote architecturale homogeniteit werd het opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Verder richting de Douro-streek, het oudste wijngebied ter wereld, waar je 2 nachten verblijft in een hotel naar keuze.
 

Dag 8

De indrukwekkende Douro-vallei

De Douro, Portugees voor 'Gouden Rivier' behoort tot de grootste stroomgebieden van het Iberisch Schiereiland. De topattractie is het Palácio de Mateus, gelegen op ± 3km van het centrum van Vila Real, een van de juweeltjes van de Portugese barok, omschreven als 'het meest fantastische landhuis van Portugal' én afgebeeld op het etiket van de gekende flessen Mateus rosé-wijn. Bezoek in de Douro-vallei zeker één van de prachtige wijndomeinen, gevolgd door een wine-tasting.
 

Dag 9

Vale do Côa en de Serra da Estrela

Je verlaat de Douro-vallei via het Parque Arqueológico do Vale do Côa, een immense openluchtgalerij met prehistorische rotstekeningen. Het moderne Museo do Côa is een must. Hier ontdek je niet alleen een onschatbare verzameling prehistorische vondsten en wandtekeningen, maar kan je je ook verdiepen in het leven en de kunst van onze prehistorische voorouders. Verder richting Manteigas, gelegen in de Serra da Estrela, waar je 2 nachten verblijft in het Casa das Penhas Douradas.
 

Dag 10

Het hart van de Serra da Estrela

Ontdek het Parque Natural da Serra da Estrela, het grootste beschermde natuurgebied van Portugal, een bergketen met weidse hoogvlaktes, grillige rotsformaties en diepe ravijnen: de ideale plek voor een prachtige wandeling. Bezoek zeker de Burel Factory in Manteigas, een 19de eeuwse wolfabriek met een prachtige 'home'- en kledingcollectie in wol en vilt.
 

Dag 11

Coïmbra en de mooie Westkust

Je eerste halte wordt Coïmbra, met de op één na oudste universiteit van Europa, met aanzien tot in het buitenland. Daarna is het heerlijk uitblazen aan de westkust. Je verblijft 1 nacht in een hotel naar keuze aan of vlakbij de kust, in het Designhotel Rio do Prado, het Vale d'Azenha hotel, of in het ongerepte hinterland in het Cooking & Nature Emotional Hotel.
 
 

Dag 12

Terugvlucht Lissabon – Brussel

Inlevering van je huurwagen op de luchthaven en terugvlucht OF verlenging in je hotel.
 
Caractère
Prijs & beschikbaarheid


  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • 11 overnachtingen in kamer met ontbijt
  • Huurauto voor 9 dagen
  • Gratis rondleiding in de 'Burel Factory', een 19de eeuwse wolfabriek in Manteigas, van Casa das Penhas Douradas

 
  • Heen- en terugvlucht op Lissabon
  • Toegangsgelden (met uitzondering van voordelen)
  • Dranken en persoonlijke uitgaven
  • De niet voorziene maaltijden
  • Annulatie-, reis- en bijstandsverzekering
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.