Vaarvakantie - zelf varen zonder vaarbewijs

Vaarvakantie - zelf varen zonder vaarbewijs

 • € 0

 • Geen transport inbegrepen

Vraag een offerte aan

Over deze reis

Voor onze zomervakantie kozen wij als gezin eens voor een totaal andere vorm van reizen : Op het water, en bovendien… zelf varen !
We trokken daarvoor naar de Midi-Pyreneeën in Zuid-Frankrijk, een vaarroute op de Lot rivier.
Dit is een formule waarbij geen vaarbewijs en geen ervaring vereist is !

Nicols

Onze voorkeur ging uit naar de moderne vloot van Nicols. We opteerden voor een boot 2-4 personen van het type Estivale Duo, ons zeer comfortabel en compleet ingericht ‘drijvend huisje’ voor een week.
Niets hadden we te kort : Slaapruimte, ingerichte keuken met kookplaten, oven en koelkast, badkamer met toilet en warme douche, 2 gezellige terrassen, dubbel stuurbediening (binnen en buiten), dakterras, zwemladder, buitendouche.

Bij aankomst op onze startplaats stond een enthousiast team klaar om ons wegwijs te maken.  We kregen een zeer grondige uitleg van de werking van de boot en de vaarregels, en we werden zelfs begeleid tot de eerste sluis, want dit was een hele uitdaging maar tegelijkertijd een fantastische belevenis als gezin.
De meeste routes zoals Canal du Midi o.a. bevatten bemande sluizen, maar op de Lot zijn nagenoeg alle sluizen onbemand, dus een extra uitdaging..

Roadbook

Met dit gedetailleerd roadbook konden we voortdurend volgen waar we ons bevonden, waar de winkeltjes, aanlegplaatsen, bezienswaardigheden waren. Ook de sluizen, bruggen, zandbanken enz. staan duidelijk vermeld, alsook tips wat de aangewezen vaarplaats is.

De afstand die je aflegt bepaal je volledig zelf.  Eens een dagje geen zin om te varen ? Kies een leuke aanlegplaats en geniet gewoon van de natuur, doe een verfrissende duik in de rivier, ga vissen, of ga op verkenning in de prachtige streek.  Fietsen huren en meenemen met de boot behoort ook tot de mogelijkheden.

De Lot

De regio van de Lot is echt voor rust- en natuurzoekers.  Eén van de mooiste dorpjes van Frankrijk lag langs onze vaarroute, St Cirq LaPopie. Een ferme klim ernaartoe, maar méér dan de moeite, met zalige restaurantjes als beloning.  Het varen zelf vraagt wat behendigheid, maar na een week slaagden we er al goed in om onze boot ‘deftig’ te ‘parkeren’ :-)

Het varen

Ook voor de kinderen was het een hele ervaring om de boot eens te mogen besturen (op brede en rustige stukken en onder toezicht weliswaar…)

En zeg niet te gauw… ’t is weer een vrouw … ;-)

Alle hens aan dek

Bij het naderen van een sluis even de verrekijker erbij nemen om te checken of de sluis geopend of gesloten is. En dan “ALLE HENS AAN DEK !” Deze sluis was open. Dan voorzichtjes proberen het ‘gat’ te mikken om in te varen, maar veel kan er niet  mislopen, de boot is voldoende beschermd rondom. 

.

Dan komt het erop aan om de boot in de sluis vast te maken met de touwen. Ladder op, touwen bevestigen zoals het werd aangeleerd, en we kunnen de sluispoort sluiten. So far, so good !

En dan wordt het eventjes spannend. De andere kant van de sluis moet nu opengemaakt worden, en bij grote hoogteverschillen stroomt de massa water nu binnen in de sluis. Touwen strak houden is de boodschap !
Als het waterniveau bereikt is, kan de sluis open en kunnen we doorvaren.
Na deze zware arbeid (of noem het sport) is het weer tijd om te genieten van de rust op het water.

Relaxen in de natuur

Ver weg van de bewoonde wereld…
de boot aan een boom binden …
en genieten van een gezellige ‘sundowner’ op het bovendek van onze boot.

ZONDER TWIJFEL EEN UNIEKE VAKANTIE en ZEKER VOOR HERHALING VATBAAR !!

Prijs

Een richtprijs voor zomer 2020 bvb. zaterdag 25/07/2020 met 15% vroegboekkorting inclusief:

Voorbeeld regio Lot of Canal du Midi:

o Estivale Duo voor max. 4 personen : 1908 €/week

o Estivale Quatro voor max. 6 personen : 2445 €/week

o Nicols 1170 voor max. 10 personen : 2434 €/week

o Estivale Octo voor max. 10 personen : 3516 €/week

Nicols heeft boten beschikbaar in Frankrijk, Duitsland en Portugal.

Praktisch

Praktisch

Inclusief

 • huur boot (week)
 • assistentie en deskundige uitleg ter plaatse
 • bedlinnen
 • verzekering


Exclusief

 • benzine 
 • aanvullend verzekeringen

Meer informatie

.

 • Gallia

 • De voorgestelde reis kan onderhevig zijn aan wijzigingen in het programma en/of aan de prijs. Gelieve je te wenden tot je reiskantoor voor een volledige offerte op maat.

Vaarvakantie - zelf varen zonder vaarbewijs

Vaarvakantie - zelf varen zonder vaarbewijs

 • € 0

Vraag een offerte aan
 helpt je graag verder
 helpt je graag verder

helpt je graag verder

Inter-sun Reizen

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Staatsbaan 8 a
9870 Zulte