Singapore & Borneo, 17 daagse rondreis van een urban jungle naar de echte jungle

Singapore & Borneo, 17 daagse rondreis van een urban jungle naar de echte jungle

 • € 6495

 • Geen transport inbegrepen

 • p.p. 17 dagen incl. vluchten

Vraag een offerte aan

Over deze reis

Singapore, een stad- en eilandstaat, is levendig en voortdurend in beweging. Wolkenkrabbers zien, Little India bezoeken, Chinatown verkennen... Singapore heeft onvergetelijke ervaringen in petto. Borneo is een paradijs voor reizigers die van avontuur en natuur houden. De weelderig groene regenwouden bieden onderdak aan zeldzame flora en fauna.

Programma

Dag 1
 
Vlucht van Brussel naar Singapore
 
Dag 2
 
Avondlijke riviercruise met een traditionele ‘bumboat’ vanwaar je de skyline ziet.
 
Dag 3
 
Je bezoekt de Singapore Botanical Garden (Unesco). Je wandelt door de straten van de Maleisische wijk Kampung Glam en bezoekt Chinatown en de Boeddha Tandrelikwie-tempel. Je krijgt een inleiding tot een theeceremonie en sluit de dag af met een diner in een hawkercentrum.
 
Dag 4
 
Je bezoekt het ArtScience Museum in het iconische Marina Bay Sands Complex. Vrije tijd. In de namiddag ga je naar Gardens by the Bay, een natuurpark van 101ha. Je start in het mistige Cloud Forest en dan naar de Flower Dome, een grote serre met een verscheidenheid aan planten en bloemen uit de hele wereld. ‘s Avonds zie je de Garden Rhapsody Light Show in de Supertree Grove.
 
Dag 5
 
Je maakt een wandeling door de historische wijken: Boat Quay, Clarke Quay en Little India. Je bezoekt het Raffles Hotel met een koloniale architectuur en een rijk erfgoed. Je vliegt naar Kuching op het eiland Borneo waar adembenemend natuurschoon wacht. ‘s Avonds maak je een wandeling.
 
Dag 6
 
Je trekt naar het Semenggoh Orangutan Centre, de thuisbasis van halfwilde orang-oetans. Terug in Kuching wandel je langs het water. Je stopt bij het Borneo Cultures Museum. Je passeert The Astana, de officiële residentie van de gouverneur van Sarawak en bezoekt de Tua Pek Kong Tempel. Je passeert The Old Courthouse en het Fort Margherita.
 
Dag 7
 
Vandaag ontdek je het Bako Nationaal Park. Je maakt een 25 minuten durende speedboottocht naar Telok Assam waar je een begeleide natuurwandeling maakt. Het park is de thuisbasis van meer dan 150 vogelsoorten en verschillende primaten, waaronder de inheemse neusaap.
 
Dag 8
 
Vandaag ontdek je het Bako Nationaal Park. Je maakt een 25 minuten durende speedboottocht naar Telok Assam waar je een begeleide natuurwandeling maakt. Het park is de thuisbasis van meer dan 150 vogelsoorten en verschillende primaten, waaronder de inheemse neusaap.
 
Dag 9
 
Je neemt een longboat naar Batu Bungan Penan Settlement om de levensstijl van de stam te observeren. Er volgt een langere boottocht naar Wind Cave, bekend om zijn prachtige kalksteenformaties. Vervolgens bezoek aan Clearwater Cave waar je een duik kan nemen.
 
Dag 10
 
Vlucht naar Kota Kinabalu, de hoofdstad van de Maleisische staat Sabah. Je verblijft in Shangri-La's Tanjung Aru Resort voor een onvergetelijke hotelervaring.
 
Dag 11
 
Rit naar het platteland van Kionsom. Je bezoekt Mari Mari Cultural Village waar je de traditionele huizen van vijf grote etnische gemeenschappen van Sabah ziet. Je bezichtigt de hutjes waar je de dagelijkse routines tot leven ziet komen. Er is een stop voorzien bij de Kota Kinabalu City Mosque.
 
Dag 12
 
Vlucht naar Sandakan. Je verblijft in de Sepilok Nature Lodge. Een oase van rust te midden van weelderig groen en een overvloed aan wilde dieren. De ideale plek om te genieten van een eco-toeristische ervaring. Je maakt een boottocht te midden van de mangrove waar je neusapen en bijzondere vogels kan spotten.
 
Dag 13
 
Je bezoekt het Labuk Bay Proboscis Monkey Sanctuary dat de bedreigde neusapen beschermt. Je kan ook Silverleaf-apen en makaken zien. Tijdens een stadstoer door Sandakan bekijk je de St. Michaelkerk, de centrale markt, de Tam Kung Tempel, de Puh Jih Syh boeddhistische tempel en Sim-Sim Water Village. Je bezoekt het Rainforest Discovery Center.
 
Dag 14
 
Je gaat naar het Sepilok Orang Utan Rehabilitatiecentrum. Je maakt een wandeling midden in het regenwoud en bent getuige van het voederen van de orang-oetans. In het Sun Bear Conservation Centre leer je over de kleinste beren ter wereld. Een middagexpeditie op zoek naar wilde dieren volgt. De Kinabatangan-rivier is de thuis van o.a. de Borneo pygmee-olifanten, orang oetans en neusapen.
 
Dag 15
 
Vroege ochtendcruise om meer wilde dieren en vogels te observeren. Je maakt een boottocht naar het nabijgelegen Kelenanap Oxbow Lake. Je maakt een educatieve wandeling op de Hornbill Boardwalk terwijl de gids vertelt over de fauna en flora die schuilen onder de dikke beplanting van de jungle.
 
Dag 16
 
Na het ontbijt terugkeer per speedboot naar Sandakan. Transfer naar de luchthaven.
 
Dag 17
 
Aankomst in Brussel
Praktisch

Praktisch

Inclusief

 
 • Vluchten, inclusief taksen
 • Vermelde binnenlandse vluchten
 • Transport ter plaatse
 • 14 hotelovernachtingen
 • Maaltijden volgens het programma
 • Vermelde uitstapen en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Brussel vanaf 12 deelnemers
 • Lokale Engelstalige gids
 • Bijjdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Exclusief

 • Annulatieverzekering
 • Bijstandsverzekering
 • Dranken
 • Fooien
 • Asteria Expeditions

 • De voorgestelde reis kan onderhevig zijn aan wijzigingen in het programma en/of aan de prijs. Gelieve je te wenden tot je reiskantoor voor een volledige offerte op maat.

Singapore & Borneo, 17 daagse rondreis van een urban jungle naar de echte jungle

Singapore & Borneo, 17 daagse rondreis van een urban jungle naar de echte jungle

 • € 6495 p.p. 17 dagen incl. vluchten

Vraag een offerte aan
 helpt je graag verder
 helpt je graag verder

helpt je graag verder

Inter-sun Reizen

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Staatsbaan 8 a
9870 Zulte