Safari in het land van de Masai en Hakuna Matata Zanzibar

Safari in het land van de Masai en Hakuna Matata Zanzibar

 • € 3635

 • Heen- & terugvlucht

 • per persoon

Vraag een offerte aan

Over deze reis

Eens in je leven moet je het gezien hebben : de wondere wereld van de dieren, de natuur in zijn puurste vorm... Welkom in Tanzania : dé safari bestemming bij uitstek !

Een strandverlenging op het idyllische Zanzibar maakt deze reis volledig af.

Wij gingen jullie vóór, en helpen jullie graag verder bij het realiseren van deze onvergetelijke reis.

Deze onvergetelijke reis is de ultieme Out of Africa belevenis

Dit is een heel compleet safariprogramma met bezoek aan de belangrijkste parken van Noord-Tanzania. 

U logeert in kleinschalige en karaktervolle accommodaties, ver weg van het massatoerisme. 

In Serengeti verblijft u in een tentenkamp te midden van het park of u kiest voor een verblijf in het aanpalende Grumeti Reserve en doet er een nachtsafari. Een bijzonder moment is de wandeling met de Masai-wachters in het prachtige landschap in Olduvai.

Na deze bijzondere safaribeleving komt u tot rust in het exotische Zanzibar.  

Bekijk de unieke lodges van dit programma

Dag 1 & 2           VERTREK naar Kilimanjaro     (D)        

Vertrek uit Brussel met Ethiopian in economy class naar Addis Abeba en verder naar Kilimanjaro. Aankomst de volgende ochtend, visum- en douaneformaliteiten. Transfer van ca. 40 minuten naar Arumeru River Lodge. Check-in en vrije tijd tot het avondmaal. Optionele wandeling rain forest mogelijk.

Arumeru River Lodge (1 nacht)  ligt te midden van een prachtige tuin op een voormalige koffieplantage op ongeveer vijftien minuten van de stad. De twintig kamers hebben een Afrikaanse sfeer met een mooie veranda en comfortabele badkamer. Het is heerlijk ontspannen op het zonneterras met ligbedden bij het zwembad. In het hoofdgebouw vind je het restaurant en een gezellige bar. 

Dag 3                  safari Lake Manyara NP        (B, L, D)              
Na het ontbijt vertrekken jullie met de Engelstalige privégids/-chauffeur naar het Lake Manyara National Park in het hart van de Great Rift Valley. Je rijdt langs dorpen met kleurrijke markten en lachende kinderen, je verveelt je geen ogenblik. Het park heeft een kleine oppervlakte maar is wel heel rijk aan dierensoorten. De kans is groot dat een familie bavianen je verwelkomt, altijd nieuwsgierig naar nieuwe bezoekers. Wat verder zijn flamingo’s zich aan het voeden op de oever van het meer. Ze zijn vooral in het groene seizoen tussen november en juni in grote getalen aanwezig. Met wat geluk zie je leeuwen genieten van een siësta in het bosje acacia’s waar ze graag vertoeven. Nijlpaarden, buffels en graseters zoals zebra’s of antilopen zijn makkelijk te “spotten” in de vlakte of in het meer. Picknick. In de late namiddag verlaat je het park richting de lodge, gelegen te midden de koffieplantages in Karatu. Frisse duik in het zwembad en avondmaal.

Bashay Rift Lodge (1 nacht) ligt in het Karatu gebied ten zuiden van de Ngorongoro Crater.  De lodge heeft 20 kamers en ligt op een heuveltop te midden van koffieplantages met prachtige vergezichten over de omgeving. 

Dag 4                 Ngorongorokrater       (B, L, D)

Ontbijt en vertrek naar de ingang van het Ngorongoro Conservation Area. Dit gebied heeft een totale oppervlakte van ruim 8000 km² en is geen nationaal park maar een beschermde concessie. De Masaï mogen er in alle vrijheid hun vee hoeden, in harmonie met de natuur en de dieren. Je daalt met de 4x4 langzaam af in de krater. Geen paniek, de laatste uitbarsting dateert van 2 miljoen jaar geleden waarna de dieren zich na verloop van tijd in dit Aards Paradijs kwamen vestigen. Hier hebben ze echt alles om te overleven: bos, savanne, moeras, water en vegetatie die het hele jaar door groen blijft. Ook de Grote Vijf kan je hier zien: de buffel, olifant, leeuw, neushoorn en het luipaard. Door de grote concentratie aan wilde dieren in dit natuurlijk fort weet je niet waar eerst gekeken. Na de safari rijden jullie de krater uit en komen jullie na ongeveer een uurtje aan bij Olduvai Camp. Na de check-in wandel je onder begeleiding van enkele Masai naar het kamp waar jullie zullen verblijven, Olduvai Ndogo. Jullie bagage wordt op ezels getransporteerd. Olduvai Ndogo is gelegen op een plek waar je kan genieten van een prachtige zonsondergang over dit adembenemend mooie landschap. Avondmaal in Olduvai Ndogo.

Olduvai Ndogo (1 nacht), het kleine zusje van Olduvai Camp, opende de deuren in december 2018. Het kamp telt 8 comfortabele tenten die gebouwd zijn rond een heuvel of kopje te midden van een desolaat landschap. Iedere tent heeft een eigen veranda met uitzicht over de vlaktes. Omringd door een inheemse tuin met Oldupai planten, een soort riet, afgewisseld met acacia bomen waar veel vogels te spotten zijn. De inrichting van de tenten bestaat uit een kleine zithoek  met  comfortabele   bedden en een en-suite  een  rijk gedecoreerde badkamer  met   douche, toilet en lavabo

Dag 5                  safari in het Serengeti National Park  (B, L, D)

Vertrek naar het Serengeti National Park. In dit gebied vind je nog resten van vulkanisch as, afkomstig van uitbarstingen van de Ngorongorokrater, miljoenen jaren geleden. Het vulkanisch as zorgt voor een vruchtbare bodem en garandeert een uitstekende kwaliteit van het gras. Na een uurtje rijd je het Serengeti National Park binnen. Dit park dankt zijn naam aan het Masaaiwoord ‘serenget’ - uitgestrekte vlakte. Zodra je in het park bent, weet je precies wat daarmee bedoeld wordt. Het bestaat voornamelijk uit savannes, een ideaal kader voor het observeren van de rijke Afrikaanse fauna. Het noorden van het park is heuvelachtig en bestaat uit open woud. In het zuiden vind je vele granieten rotsformaties, de ‘kopjes’. Voor sommige diersoorten zijn die rotsen perfecte schuilplaatsen. Safari en pick-nick onderweg. Aan het einde van de namiddag rij je het Grumeti Game Reserve binnen. Afscheid van jullie gids/chauffeur. Avondmaal en overnachting. 

Grumeti Hills Camp (2 nachten) is een permanent tentenkamp in het noordwestelijk deel van het Grumeti Reserve en is gebouwd tegen de hoogste heuvel van de concessie wat zorgt voor prachtige vergezichten over de savanne. Het kamp bestaat uit 20 luxe safaritenten die uitgerust zijn met een schaduwrijke veranda en een en-suite badkamer met douche, toilet en wastafels. 

Dag 6                 Grumeti Reserve                        (B, L, D)

 Jullie worden vroeg gewekt en doen een safari te voet. Je vertrek aan de lodge en doet een natuurwandeling van ca. 2 uren met een gespecialiseerde gids. Na de wandeling wacht er jullie een “bush breakfast”. Terug naar de lodge en vrije tijd tot de lunch. Na de middag kan je je laten verwennen in de Spa (behandelingen niet inclusief), genieten aan het zwembad of met de gids op safari vertrekken. Avondmaal gevolgd door een nachtsafari met een elektrische 4x4 die ongeveer 2 uren duurt. Opmerking: de activiteiten in Grumeti zijn niet-privé

De grote trek

Aan DE GROTE TREK in de Serengeti en Masai Mara nemen ongeveer anderhalf miljoen gnoes en zo'n 200.000 zebra's deel. De gnoes eten het kortere gras, de zebra's de langere stelen. Tijdens de jaarlijkse migratie trekken 40 tot 50 kilometer lange rijen gnoes voorbij met in hun kielzog roofdieren zoals hyena's en jakhalzen die zich te goed doen aan de zwakke en zieke dieren. De precieze tijd van de migratie verandert ieder jaar en is daardoor een onvoorspelbare, spontane gebeurtenis. De korte regentijd begint in november, de eerste kuddes migreren dan vanuit de Masai Mara naar de groene grasvlaktes in de zuidoostelijke punt van de Serengeti.  Hier komt de trek tot stilstand en verspreidt de kudde zich over de vlaktes. In de periode januari tot half maart worden de kalveren hier geboren. Als de grasvlaktes eind maart zijn kaalgevreten trekken de eerste kuddes begin april weer westwaarts. In de maand juni kunnen de kuddes zich splitsen, waarbij het kleinste deel noordwaarts trekt. Het merendeel van de kudde trekt echter verder westwaarts naar de Grumeti rivier. Maar dit alles is geheel afhankelijk van de regens en dus de aanwezigheid van voedsel. In juni en juli bevindt de migratie zich doorgaans nabij de Grumeti rivier, die ze oversteken opgejaagd door vele krokodillen. Rond augustus vormt de kudde weer één geheel, op weg naar de Mara Rivier. De gnoes die de oversteek halen, zullen tot november in de Masai Mara verblijven. 

 

Dag 7                                vertrek naar Zanzibar   (B, L, D)

Ontbijt en vrije tijd of laatste safari en transfer naar de airstrip van Ikoma. Vertrek per klein toestel (type Cessna Caravan, 12 plaatsen, max. 15kg bagage in zachte reistas, tussenstops mogelijk) naar Arusha en verder met een lijnvlucht naar Zanzibar, een mythisch eiland met een heel rijke geschiedenis. Ooit een belangrijke handelspost voor ivoor en slaven maar op heden vooral beroemd voor de witte stranden en het tropische klimaat. Onthaal en transfer naar Sunshine Bay Hotel (4*) waar jullie 4 nachten verblijven op basis van half pension.

Sunshine Bay (Garden View Bungalow, 4 nachten) ligt voor de noordoostkust van Zanzibar aan een prachtig wit strand en met uitzicht op Mnemba Island en een turquoise lagune. Dit karakteristieke hotel, waarvan de architectuur en het interieur zijn geïnspireerd op de Swahili-strandstijl, bestaat uit 16 kamers, 3 zwembaden, een restaurant met uitzicht op zee en een privé-strand. 

Dag 8, 9 & 10                  verblijf Zanzibar      (B, D)

Verblijf in Sunshine Bay hotel op basis van half pension.

Tijdens jullie verblijf is een snorkelexcursies vanuit het zusterhotel Sunshine Marine Lodge inclusief!

Dag 11                               Zanzibar VERTREK       (B)

Vrije tijd tot het vertrek naar de luchthaven van Zanzibar (kamer tot 11u). Check in voor de vlucht met Ethiopian Airlines naar Addis Abeba en verder naar Brussel.

Dag 12                              AANKOMST Brussel

Richtprijs (o.v.v. beschikbaarheid en vluchtprijzen 2022)

prijs op basis van2 personen4 personen6 personen

juni
en
november tot 15 december

€4.195 pp
€3.765 pp
€3.635 pp

juli
en augustus

€5.085 pp
€4.625 pp
€4.485 pp

september en
oktober
€4.520 pp
€4.070 pp
€3935 pp

kortingen -12 en -16 jaar op aanvraag

Praktisch

Praktisch

Inclusief

 • Internationale vluchten met Ethiopian in economy class + Luchthaventaksen inbegrepen op het ticket 
 • Diensten van een Engelstalige privégids/-chauffeur en privé 4x4 vanaf vertrek op safari (dag 3) tot aankomst in Grumeti (dag 5), de activiteiten op dag 6 zijn met een chauffeur/gids van de lodge (niet privé)
 • Vlucht Ikoma – Arusha met klein toestel (max. 15kg bagage) en Arusha – Zanzibar met lijnvlucht
 • Alle vermelde overnachtingen in DBL (half pension in Arusha en Zanzibar, vol pension tijdens de safari) 
 • Alle vermelde transfers, activiteiten, bezoeken, toegangsgelden, flesje water per dag.  De activiteiten in Grumeti zijn niet privé
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma (B, L, D).   Let wel: de lunch is meestal een picknick lunch!
 • Snorkelexcursie Zanzibar
 • 1 reisgids en 1 rugzak per kamer die je ontvangt met de reisdocumenten

Exclusief

 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visum (on-line)
 • Dranken (behalve water in de 4x4)
 • Annulerings- of bijstandsverzekering (verplicht)
 • Alle niet-vermelde diensten

Meer informatie

de troeven van deze reis : 

 • Verblijf en safari in Ngorongoro Conservation Area waar de Masai en de wilde dieren in harmonie samenleven
 • Bijzondere ervaring: een avondwandeling met Masai-krijgers
 • Kleinschalige charme-accommodaties ver weg van het massatoerisme
 • Sensations verkiest accommodaties aan te bieden in het lager gelegen Karatu en niet op de rand van de Ngorongorokrater. Het klimaat is veel aangenamer in Karatu, de lodges zijn kleinschaliger en beschikken over een zwembad
 • Ideale reisperiode: het hele jaar door
 • Travel Sensations

 • De voorgestelde reis kan onderhevig zijn aan wijzigingen in het programma en/of aan de prijs. Gelieve je te wenden tot je reiskantoor voor een volledige offerte op maat.

Safari in het land van de Masai en Hakuna Matata Zanzibar

Safari in het land van de Masai en Hakuna Matata Zanzibar

 • € 3635 per persoon

Vraag een offerte aan
 helpt je graag verder
 helpt je graag verder

helpt je graag verder

Inter-sun Reizen

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Staatsbaan 8 a
9870 Zulte